Vuosi 2011 ei tuonut meille Capricole-pentuja, mutta kaksi ihanaa pentua kumminkin Elokuussa haimme Ranskasta Gildan ja lokakuussa Viljalle Ruotsista Svean. Molemmat pennut ovat vähän erilaista linjaa ja tyyppiä, mitä meillä on aiemmin ollut. Suomesta en tällaista löytänyt, mitä hain, joten oli lähdettävä vähän kauemmas. Toistaiseksi molemmat pennut ovat täyttäneet täysin toiveemme, mutta kovin pentujahan nuo vielä ovat, joten mielenkiinnolla odotan, millaisia aikuisia niistä tulee. Molemmat ovat avoimia ja tykkäävät ihmisistä, osaavat hienosti keskittyä tekemiseen eikä kumpaakaan hetkauttanut uuden vuoden paukkeet.

Kovasti meillä on suunnitelmia molemmille pennuille, mutta tavoitteet ovat pääasiassa käyttöpuolella, näistä tuskin tulee mitään näyttelytähtiä, vaikka molemmat kyllä täyttävätkin kaikki rotumääritelmän vaatimukset. Vuoden 2012 tavoitteena on siis pennuilla opetella agilityn, tokon ja haun perusteita, pyörähtää muutamassa näyttelyssä ja tutustua lampaisiin

Hippie sai viime vuonna useammankin tittelin nimensä eteen: LV MVA, LVV-11, EEV-11 ja BH. Hippien kanssa kävimme myös Ranskan näyttelyssä ja se suoritti siellä tittelit CSAU ja TAN erinomaisin arvosanoin. Agilityssa Hippie sai SM-kisoihin tarvittavat tulokset ja kävi kisaamassa siellä, mutta ilman tulosta. Haun ja pk-tottelevaisuuden treenaamista jatkoimme ja vuoden 2012 tavoitteena olisi päästä aloittamaan myös kisaaminen haussa. Toinen tavoite vuodelle 2012 on saada hieno pesueellinen pikku-maleja

Uni sai hyviä tuloksia näyttelyistä ja ensimmäisen sertinsä. Uni ja Taika myös aloittivat kilpailemisen agilityssa, tuloksena 4 *nolla,  mutta yksi agility-nolla puuttuu vielä 2-luokkaan siirtymisestä. Unin kanssa treenasimme agilityn lisäksi hakua, viestiä ja tottelevaisuutta. Vuoden 2012 tavoitteena olisi ainakin saada BH suoritettua ja päästä 2-luokkaan agilityssa.

Molly on jo eläkkeellä, mutta kävi viime vuonna ensimmäistä kertaa paimentamassa ja osoitti, että kyllä siltäkin paimennusviettiä löytyy! Mikä olikin aika yllätys minulle.