Uni on ultrattu ja odotamme 10.10. pentuja syntyväksi yhdistelmästä:

Emä EE MVA HeJW-10 AGI3 RTK2 Arcoiris Dancin Like a Dream JV-E GV-O RV-N    "UNI"

Lonkat: A/B  Kyynärät: 0/0   Selkä: LTV0, SP0 Silmät: Terveet (15.11.2016)  Geenitestit: HSF4, MDR, PRA, DM vapaa                                                                             

Isä Haulinbye Colt 45 at Wallawanda "COLT"

Lonkat: B, Kyynärät: 0/0, Kyynärät: 0/0, Silmät: Terveet (5.12.2016) Geenitestit: CEA, HSF4, PRA, MDR vapaa

 

uniravi.jpg

Uni on näyttelylinjainen harrastuskoira, jonka kanssa on kilpailtu agilityssa kolmosluokkaan asti ja rallytokossa Uni kilpailee VOI-luokassa, josta sillä on jo yksi hyväksytty tulos. Uni itse on nöyrä ja miellyttämishaluinen koira, joka ei stressaa vieraissa paikoissa, äänistä eikä erilaisilla alustoilla; Un tykkää mm. skeitata ja laskea pulkalla. 

Unin isä on erittäin menestyksekäs koira USAssa ja Eric on kilpaillut näyttelyjen ohella myös paimennuksessa, rallytokossa ja agilityssa. (Ericin kuva marquiskennels)

eric.jpg

Uni on Capricole USA-pentueen emä https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKasvattaja.aspx?K=CAPRICOLE&R=342 ja siinä pentueessa on monta hyväksi harrastuskoiraksi todettua yksilöä. Kaksi pennuista on jo aloittanut kilpailu-uransa, mutta tulevaisuudessa näitä pentuja nähdään kisaamassa vielä lisää. Kaikki ko pentueen tutkitut pennut (6/8) on todettu terveiksi (lonkat, kyynärät, selät, kahdella on lievä iris hypoplasia, muut silmiltään terveitä).

Pentueen isä Colt on pääosin paimennuslinjoista. Colt itse on avoin, taistelutahtoinen ja miellyttämishaluinen koira. Sen kanssa on treenattu paimennusta ja tottelevaisuutta ja sillä on serti näyttelyistä. Colt on syntynyt USAssa ja asuu Italissa kennel Wallawandassa ja olen tavannut sen kaksi kertaa. http://www.wallawanda.com/colt.html

 

colt_mov.jpg

Coltin isä on erittäin menestyksekäs Windmill's Need for Speed "Zoom" , joka on kilpaillut USAssa paimennuksessa ja agilityssa ja myös niittänyt menestystä näyttelyissä http://www.kushaiah.com/windmill/zoom.html Itse tapasin Zoomin vuosi sitten vieraillessani USAssa ASCAn kisoissa.

Zoom.jpg

Zoom, joka on uskomattomassa kunnossa vielä 13,5-vuotiaana (kuvassa, kuvaaja Annika Hannuksela)

Colt on myös Capricole I am -pentueen isä. Capricole I am Wonder Woman on tällä hetkellä Suomen toiseksi paras agilityaussie (SAGIn rankingin perusteella http://palvelut.agilityliitto.fi/ranking/#/list/L). Muutenkin I am -pentueen pennut ovat olleet erittäin miellyttämisenhaluisia ja taistelutahtoisia koiria, joilta löytyy myös jonkin verran vahtiviettiä. Kaikki ko pentueen tutkitut pennut (5/6) on todettu terveiksi (silmät, lonkat, kyynärät, selät).

Unin ja Coltin yhdistelmästä siis toiveissa terveitä, kauniita ja hyviä harrastuskoiria mielellään kisaamista suunnittelevaan perheeseen. Ei lasten harrastuskoiriksi. Pentueessa mahdollisuus kaikkiin väreihin (myös kaksivärisiin) ja pennuilla tulee olemaan pitkät hännät.