Donna kävikin yllättäen jo tänään ultrassa (omistaja vei, eikä kertonut minulle mitään etukäteen...) ja löytyihän sieltä pikkuisia! Pentuja on arviolta  4-8 kpl  (ultrassa on lukumäärää vähän vaikea arvata) ja pikkuruiset sydämetkin löivät jo tasaisesti. Pentujen laskettu aika on 16.11.

Tuleva äiti on siis Capricole French Kiss "Donna" ja isänä on USAn tuonti Italiassa asuva sekalinjainen (käyttölinjaan painottuen) Haulinbye Colt 45 at Wallawanda "Colt". Jo 5 vuotta sitten minulla oli varauksessa Coltin puolisisko, mutta harmittavasti narttu jäi tyhjäksi eikä pentuja syntynyt. Siitä lähtien olen seuraillut Coltin isän Zoomin jälkeläisiä ympäri USAta ja Eurooppaa ja kun sain tietää, että Colt muutti Italiaan, syntyi haave sen käytöstä jollekin nartulleni . Viime kesänä kävin sitten Italiassa katsomassa Coltia ja paria sen jälkeläistä ja tykkäsin kovasti. Colt on luonteeltaan avoin ja mukava koira, mutta vahtiviettiä löytyy. Se on erittäin älykäs ja vilkas koira, joka jaksaa työskennellä väsymättömästi. Sen kanssa on harrastettu tottelevaisuutta ja paimennusta ja sillä on taipumusta molempiin. Näyttelystä sillä on serti. Coltilla on B-lonkat, 0/0 kyynärät ja terveet silmät. Omistajan sivuilta löytyy lisää Coltista: http://www.wallawanda.com/colt.html

colt-normal.jpg

Donna itse on erittäin tasapainoinen ja avoin koira, joka on kotonaana paikassa kuin paikassa. Se on oiva harrastuskoira ja sen omistaja treenaa sen kanssa agilitya, hakua ja tottelevaisuutta. Donna olikin jo ilmoitettu ensimmäisiin agilitykisoihin kun sen juoksu alkoi ja ne jouduttiin perumaan. Tokossa Donna kilpailee korkeimmassa EVL-luokassa. Donna on luonnetestattu hyvin pistein 144p ja laukausvarma. Donnan sisaruksista 5/6 on luonnetestattuja erinomaisin pistein eikä kukaan ole laukausaltis. Donna ja suurin osa sen sisaruksista sekä Donnan emä on myös käynyt kokeilemassa paimentamista ja kaikilla on löytynyt intoa lampaiden paimennukseen.

Donnan lonkat ovat A/A, kyynärät 0/0, selkä terve (kuvattu lonkkien yhteydessä) ja silmät terveet (9/2013). Donnan vanhemmat ovat geenitestattuja kaihigeenin (HSF4) suhteen eivätkä kanna ko geeniä, joten Donnakin on vapaa sen suhteen. Donna on aina ollut täysin terve eikä sillä ole ollut tulehduksia, vatsaongelmia tai allergioita.

Donna on käynyt 7 näyttelyssä ja on Suomen muotovalio. Purenta on leikkaava ja hampaisto täydellinen.

Tulevista pennuista odotan miellyttämisenhaluisia, avoimia ja vilkkaita koiria, jotka sopivat erinomaisesti niin tokoon, agilityyn kuin pk-lajeihinkin. Näyttelyihinkin niitä varmasti kehtaa viedä. Kaikki värit ovat tässä yhdistelmässä mahdollisia (myös kaksiväriset), hännät tulevat olemaan pitkiä.

Mikäli innokas harrastuskoira kiinnostaa, voi minulta kysyä lisätietoja kati.kamppi (@) gmail.com (ota välit ja sulut pois).