LTV (eli virallisesti välimuotoinen lanne-ristinikama) on tutkimuksen kohteena uusimpana kennelliiton lausumista röntgenkuvista. Se voi pahimmillaan aiheuttaa koiralle suunnatonta kipua ja jopa halvausoireita http://www.kennelliitto.fi/perinnolliset-selkamuutokset#LTV  Virallisia kuvaustuloksia kennelliitto alkoi antaa kaikille roduille viime syksystä lähtien. Lähes kaikki Capricole-koirat ja kaikki omat koirani on jo vuosia kuvattu lannealueelta, joten tämä oli minulle vain mukava lisä kennelliiton jalostustietoihin. Nyt näkisin siis muidenkin linjojen lannealueen tilannetta. Yllättävän paljon australianpaimenkoirilla on tätä ongelmaa löytynytkin :( Eli ihan syytä on alkaa kuvaamaan selkiä enemmänkin ja mielellään tietysti virallisesti.

Omat koirani Uni ja Gilda oli siis kuvattu jo ajat sitten ja todettu terveiksi. Nyt halusin niille kuitenkin viralliset kuvat ja lisäksi samalla päivitettäisiin spondyloositilanne, joka on myös myöhemmässä iässä kehittyvä selkäongelma kun taas LTV joko on syntyessä tai ei. Samalla kuvattiin ensimmäistä kertaa myös pyreneittenpaimenkoira Ilo kokonaisuudessaan.

Kuvien lausunta kesti kennelliitossa yli 4 viikkoa, mutta onneksi lopputulos oli sitten erinomainen: minkään koiran selästä ei löytynyt vikaa :) Nyt voikin sitten turvallisin mielin tältä osin jatkaa Unin ja Gildan pentuesuunnittelua. (Lisäksi Ilo oli myös muilta osiltaan terve, mutta luonteen vuoksi sille ei ole pentuja suunnitteilla).