Maanantaina pennut siis täyttivät kuusi viikkoa. Edeltävä viikko onkin ollut monella tapaa täynnä tapahtumia, jännitystä ja uusia kokemuksia. Viikon aikana täsmentyi, mikä pentu menee mihinkin kotiin ja toivottavasti tällä(kin) kertaa kodit ja pennut osoittautuvat juuri toisilleen sopiviksi. Kaikki pennut ovat avoimia ja reippaita pentuja, yhtään sivuun jäävää tai aristelevaa pentua ei ole tässä(kään) pentueessani :) Uni on ollut kerrassaan loistava äiti eikä vieläkään malta olla huolehtimatta pennuistaan. Niinpä maitobaari on vieläkin auki ja pennut käyttävät sitä häikäilemättä hyväkseen... Uni myös ahkerasti siivoaa pentujen jätöksiä ja nuolee pennut puhtaiksi. Silti kyllä riittää minullekin pissalammikoita vielä hurja määrä kuivattavaksi!

Lauantaina pennut saivat kotona sirut niskaansa. Kiljuminen kesti sen hetken kun pentua pidettiin paikoillaan ja saman tien kun ote heltisi, loppui huutaminen ja siruttaja sai pusujakin :) Samalla kertaa myös kuvattiin pennuista poseerauskuvat, kiitos vain Elinalle kuvausavusta!

Maanantaina oli silmä- ja pentutarkastus Kirkkonummella Vetsetissä kokeneen silmäpeilaajan Päivi Vanhatalon luona. Kahdelta pennulta löytyi toisesta silmästä lievä iris hypoplasia, muuten kaikki pennut olivat täydellisiä ja kaikilla pojilla on molemmat kivekset laskeutuneet. Iris hypoplasia (=ohentuma iriksessä) lievässä muodossaan ei pitäisi mitenkään haitata näiden pentujen elämää ja näitä voi myös jopa käyttää jalostukseen kunhan toisen osapuolen suvussa ei ole Iris hypoplasia -tapauksia. Irisi hypoplasia ei myöskään iän myötä kehity pahemmaksi, vaan on synnynynnäinen vika ja pysyy sellaisena kuin on pentutarkastuksessa.

Kaikille pennuille on nyt kodit varmistuneet. Jujusta tulee agilitykoira ja se lähtee toisen aussien kaveriksi Lohjalle, Naksusta (ex-Nasu) tulee agility- ja jälkikoira ja se lähtee Capricole-koiran kaveriksi Sammattiin, Islasta (ex-Sally) tulee agility- ja hakukoira ja se lähtee toisen aussien kaveriksi Espooseen, Korusta tulee agilitykoira ja se lähtee toisen aussien kaveriksi Espooseen, Dzinnistä (ex-Pila) tulee pelastuskoira ja se lähtee kahden Capricole-koiran kaveriksi Helsinkiin, Kirpusta (ex-Ulpu) tulee agility- ja tokokoira ja se lähtee Capricole-koiran ja sekarotuisen kaveriksi Helsinkiin, Brädistä tulee agility- ja tokokoira ja se muuttaa Vuokattiin ja Jekusta tulee (toivon mukaan) lehmäpaimen ja se muuttaa lehmätilalle Kiukaisiin. Kaikille pennuille on siis tiedossa toimintaa ja hienoja perheitä :)

Ensi viikolla pennut alkavatkin vähitellen lähteä uusiin perheisiinsä ja pian meillä onkin vain omat aikuiset koirat kotona!

Alaska%20Polar%20Bear%202.jpgAlaska%20Polar%20Bear.jpg

Capricole Alaska Polar Bear "Brädi"

 

Arizona%20Cowboy.jpgArizona%20Cowboy2.jpg

Capricole Arizona Cowboy "Juju"

California%20Dreamin2.jpgCalironia%20Dreamin.jpg

Capricole California Dreamin "Kirppu"

 

Dakota%20Rose.jpgDakota%20Rose2.jpg

Capricole Dakota Rose "Isla"

Hawaiian%20Hawthorn.jpgHawaiian%20Hawthorn2.jpg

Capricole Hawaiian Hawthorn "Naksu"

Lousiana%20Blues3.jpgIMG_1128.jpg

Capricole Lousiana Blues "Koru"

Montana%20Snowbowl3.jpgMontana%20Snowbowl2.jpg

Capricole Montana Snowbowl "Dzinni"

Texas%20Hold%27em2.jpgTexas%20Hold%27em3.jpg

Capricole Texas Hold'em "Jekku"