Kesken pennuntuontiprojektin ja sen ongelmien Gilda päätti aloittaa juoksunsa. Ei mitään, tätähän oli jo vähän odoteltu, mutta ajoitus vaikutti kaikkein pahimmalta mahdolliselta. Gildan sulhanen oli Saksassa ja tarkoitus oli tuottaa siitä tuorespermaa Suomeen keinosiemennystä varten. Nyt ylimääräiset pyhät näyttivät kaatavan tämän suunnitelman :( Ainoa vaihtoehto tuntui olevan lentomatka Saksaan Gildan kanssa.

Varmuuden vuoksi päätin kuitenkin viedä Gildan verikokeeseen, jossa tarkistetaan, missä vaiheessa juoksu on menossa. Ja yllättäen paljastui, että juoksu olikin pidemmällä kuin olin olettanut ja keinosiemennys päivä vaikuttaisikin olevan jo helatorstaina! 

Keskiviikkona uros lähti Saksassa eläinlääkäriin keräystä varten. Järkytys olikin suuri kun Saksasta tuli tieto, että uros on steriili! Myös Gildan kakkosvaihtoehtouros oli ulkomailla, joten tiukan aikataulun vuoksi sekin vaihtoehto piti hylätä. Ainoa vaihtoehto oli Suomessa asuva uros. Onneksi tällainen sopiva löytyi ja astutus hoidettaan normaalisti torstaina.

Nyt sitten jännitetään seuraavat neljä viikkoa ennenkuin päästää ultrassa kurkistamaan, miten projekti onnistui. Mikäli pentuja on tulossa, niiden arvioitu syntymäaika on 26.5. ja luovutus aikaisintaan 14.7. kun pennut ovat täyttäneet 7 viikkoa.